Kundeanbefalinger
1 (2).jpg
”Kjempefornøyd. For første gang at jeg kjørte ned mot 0.5l mila. Og bilen mista festet når jeg dro på fra 1.gir“

– Alfa Gulietta

2016-04-14 11.31.21.jpg
”Reist hjem med 265 Hk, Kom med 224, Sparer over 10% diesel i tilæg!“

– Mercedes Viano

2016-03-29 17.01.19.jpg
”Kom med 116 Hk. kjørte hjem med 153 og i tillæg 30% mere NM helt fra kjelleren. “

– Toyota Previa

2015-11-04 08.20.24.jpg
”Hei. Ny pers i lavt forbruk Krs-Oslo,uten en gang å prøve. Ned fra 0,54 til 0,50 pr mil. Langt mere komfortabel kjøring med mindre giring og godt bunndrag. Ikke minst deilig å kjenne at det sparker litt ekstra når man drar på. Takk for bra jobb!“

– Berlingo Hdi

2015-04-21 17.08.48.jpg
”“

– Subaru Impreza

DSC00067.JPG
”Bra! Bilen ble som om den er originalkjøpt med en større motor. I tillegg bruker den mindre diesel på normal køring. “

– Mercedes 220 Cdi

DSC00007.JPG
”Dette funka bra!“

båtg.png
”Resultater på min båt er økning av toppfart fra 35,5kn til 38,9kn og i marchfart på 32,5kn er dieselforbruk uten chip 60liter/time og med chip 52 l/h“

– Volvo D6 370

P6190095.JPG
”Kom med en A4, gikk igjen med noe som minnet mer om en S4. Nå blir det lang tur til Tyskland :)“

– Audi A4 2010 143 HK

PA290001.JPG
”Kjøpte chipen for å spare drivstoff, noe som funket meget bra. Den ekstra effekten var bare et pluss. Mvh Jan.“

– Mercedes Jan

Find din bil
Traktor / båt

Vanlig stilte spørsmål

Hvad er chiptuning?

Chiptuning kan lettest ske ved at montere en digital boks mellem motorens elektroniske styresystem og indsprøjtningssystemet.
Det, der sker, er, at signalerne fra styresystemet går igennem denne boks, før de går til indsprøjtningssystemet.
BestChips digitale chiptuningsboks optimerer derefter værdien af indsprøjtningssystemet, så man kan få betydeligt mere effekt, både til hestekræfter og drejningsmoment.
Begge er lige vigtige for dem, der kører bilen. Drejningsmoment har mest at sige ved lavere omdrejninger, mens hestekræfter tæller mere, når hastigheden stiger.
På grund af denne optimering vil også være en – ofte – godt brændstofbesparelse.
Det varierer fra bil til bil, og ikke mindst fra kører til kører. Se mere under fanebladet
"Lommeregner og økonomien."

Vores tuningssæt indeholder et særligt økonomiprogram, der er udviklet til de nordiske lande. Du får også vores program "Hvordan kører jeg 100 % økonomisk"

Hvad er et økonomiprogram:

Generelt kan man sige, at jo bedre tuningssæt man har, jo bedre er resultatet både på effekt- og økonomisiden.
Mange gemmer sig bag at et tuningssæt med lavere effekt er en økonomiprogram. Der er også lidt ”på mode” med alt, der har med økonomi at gøre. Men som regel er et økonomiprogram et enklere tuningssæt, eller oprettet af sættet.
Selvfølgelig kan man foretage små ændringer, der er økonomi-relaterede, men der er ingen mekanisk grund for motoren eller gearsystem til ikke at udnytte bilens potentiale. Og dette sker bedst ved at se på effekt og brændstoføkonomien som helhed. Med andre ord, det bedste tuningssæt og opsætning.


Min bil har diesel partikelfilter. Kan jeg da chiptrimme min bil?


Her vil du være lidt opmærksom. De fleste biler med diesel partikelfilter har indbyggede systemer, der starter fra tid til anden for at rense diesel partikelfilteret. Og de fleste importører med diesel partikelfiltre anbefaler ikke brugen af chiptuning.
Dette har BestChip.no taget i betragtning. Det er her, vores høje digitale konstruktion kommer ind i billedet, ud over at bilens originale systemer ikke bemærker at modulet er monteret.
Kort sagt - køretøjets rengøringssystemer vil arbejde som normalt. Men alligevel har du en fordel.
Med vores chipmodul monteret, kører bilen "renere" i daglig brug, så dette job faktisk bliver lettere.
 
Kan man mærke effektforøgelsen?


Ja! Også ved helt normal kørsel uden brug af fuld gas. For eksempel, når fartgrænsen ændrer sig fra 60 km/t til 80 km/t. Man træder langt mindre på speederen. Og man får dermed en fornemmelse af, at bilen nærmest vejer et par hundrede kilo mindre. Bilen er med andre ord meget lettere at køre, selv i normal trafik.
Og selvfølgelig når du giver den fuld gas. Så kan du virkelig mærke forskel!

Hvorfor giver forskellige chiptuningsbokse forskellig ydelse?

Der skyldes to ting. Den ene er et bevidst valg fra producenten, hvor de placerer listen.
Men det vigtigste: Kvaliteten af alle delene, der er inde i boksen. For at sammenligne med en PC: at montere en større harddisk giver ikke nødvendigvis en hurtigere PC. Der er en kæde af processer, der er indbyrdes forbundne. Og en kæde er som bekendt ikke bedre end det svageste led.
Derfor bruger vi kun det bedste af det bedste med hensyn til udvikling af chiptuningsbokse.
Vores høje kvalitet af digital teknologi læser og korrigerer bilens data 26.000 gange pr. sekund. Så selvfølgelig er alle de andre interne dele i stand til at håndtere disse signaler. Dette giver dig mere effekt og uden forsinkelse. Med andre ord, foregår en optimering af bilens data i "realtime" og giver ingen forsinkelser ved tryk på speederen.
Der er INGEN grund til at et tuningssæt vil give en lavere effekt end vores, bortset fra lavere produktionskvalitet.
Det man ønsker at opnå, er at fjerne de begrænsninger som bilens originale elektronik sætter. Ikke at tuningssættet skal sætte begrænsningerne.
Et bedre sæt forbedrer også brændstoføkonomien!

Hvorfor koster nogle chiptuningsmoduler fra 4000 - 7500?

Tre mulige svar: Enten tager de sig alt for godt betalt, har et lavt salg eller har for mange led i indkøbskæden.
BestChip køber direkte fra en tysk kvalitetsproducent, ingen mellemled. Vi har også en struktureret og omkostningseffektiv administration.
Vores tyske producent er en af Tysklands største leverandører. Faktisk leverer de også til andre, der kalder sig producenter.
Her ligger også lidt af hemmeligheden bag, hvorfor vi kan levere den bedste kvalitet til den bedste prisen. Der er i dag ingen, der kan forsvare en sådan pris mht. produktionsomkostninger.
Vi køber kun de bedt mulige produktlinjer! Vi kan købe billigere sæt. Men så falder vores effekter også ned konkurrenternes niveau.
Men på grund af, hvad der står her foroven, så er en normal salgsvare, både i Norge og andre lande, faktisk en lavere kvalitetslinje end den, som vi leverer.
Vores butik er netbutikken. Ingen andre omkostninger, som DU skal betale for.
Hvis man ser på vores nabolande, så kan man se at det er os, der har de rigtige priser.
 
Hvordan skabes den forhøjede effekt?

Bestchips chiptuningsmodul optimerer tidspunktet og indsprøjtningsmængden. Desuden bliver det mere og mere nødvendigt med flere tilslutninger til din motor, både diesel og benzin, i takt med at motorfabrikanterne udvikler mere og mere højteknologiske motorer. På mange af vores sæt har vi bl.a. også tilslutning til turbotrykket, batteriet eller andet for at sikre, at du både opnår maksimal effekt og økonomiske besparelser.


Mange siger at det er farligt at chiptrimme bilen, når den har automatgear. Stemmer det?

Nej. Bilerne i dag er konstrueret til øget effekt. Effekten, din bil har i dit bopælsland, er ofte baseret på en afgiftspolitik, med andre ord er kraftoverførslen i din bil normalt konstrueret til en højere effekt. Samme gearkasse leveres også til forskellige motorer.
Ud over dette har de fleste biler med automatgear gearkasser, der tilpasser sig førerens kørestil. Dette hænger også sammen med HK. Man kan ikke undslå at en automatisk transmission har en "clutch" funktion, men at sige at bilen ikke skal tunes pga. dette, mener vi er helt forkert.
Men én fordel, der let kan bemærkes med automatgear, er at efter tuning vil bilen skifte gear meget lettere og hurtigere. Du skal træde langt mindre på pedalen, og alligevel skifter bilen hurtigere til et lavere gear.
 
Jeg trækker ofte en tung trailer/campingvogn. Er det da farligt at chiptrimme bilen?

Nej. I og med at man ikke øger bilens omdrejningstal eller turbotryk, så er det kun begrænset øget varme, der opstår i motoren.
Hvad der dog er vigtigst er, at man ikke gør noget ved bilens sikkerhedssystemer. Bilen har sensorer etc., der bl.a. styrer temperaturen i udstødningen. Det er her man første får besked om forhøjede motortemperaturer.
 
Er chiptrimming farligt for motoren?


Nej. En sund og rask motor kan sagtens tåle en normal chiptuning med BestChip tuningsboksen. Man kan forestille sig at motoren justeres op til, hvad den er bygget til. Med andre ord, kører motoren før tuning i en "kvalt" version. Vores chiptuningsbokse er tilpasset til hver enkel bilmodel for maksimal effekt og sikkerhed. Og motoren lever da godt inden for alle sikkerhedssystemer i bilen. Alle originale varslingssystemer, der bl.a. målere udstødningens temperatur, forbliver intakte. (Det er her, hvor man først vil bemærke om temperaturen stiger til uønskede niveauer)
 
Slides motoren mere?

Både ja og nej, men uanset hvad, kun minimalt.
Der er en gammel sandhed fra den tid, hvor tuning var ensbetydende med at øge omdrejningerne meget på benzinmotorer. Så fik man langt mere slid ved tuning pga. omdrejning og varme.
Med vores BestChip-tuningsmodul vil vi næsten påstå, at der ikke er mere slidtage:
Man skal huske på, at man ikke øger omdrejningerne på motoren, og næsten ikke på turbotrykket. Effektforøgelsen stiger over alle de omdrejninger, som bilen havde tidligere. Med andre ord kan man godt forestille sig en reduceret motorslidtage, da man med en chip-tunet motor i mange tilfælde ikke behøver at geare ned op ad bakker, ved overhaling, acceleration etc. Man har et betydeligt højere drejningsmoment med vores chiptuningsmoduler, lige fra 1100 o/min.

Påvirkes serviceintervallerne, når bilen er chippet?

Nej. Men vi vil på det kraftigste anbefale at følge dem! Det nytter ikke noget med gammel og beskidt olie eller luftfilter!

EU-kontrol, hvordan foregår det?


Når du har monteret ét af BestChips chiptuningsmoduler i din bil vil dette ikke være et problem. Se også afsnittet om "Dieselpartikelfilter. Bilen kører renere.
 
Kan bilen bringes tilbage til original tilstand?

Ja, se fanebladet "Montering". Det er ligesom at have brugt en forlængerledning til en lampe. Fjern forlængerledningen og sæt lampens ledning direkte ind i stikkontakten igen.
 
Skal jeg afmontere chippen før værkstedsbesøg?

Nej, ikke for bilens skyld.
Værkstedernes diagnoseapparater fungerer lige godt, når bilen er tunet med vores chiptuningsbokse. Men hvis du ikke ønsker, de skal vide, at den er der (f.eks. af garantimæssige hensyn), kan du bare fjerne den.
 
Hvorfor skal jeg vælge en chip fra Bestchip.no i modsætning til seriel/OBD tuning?

Fordelene ved en separat boks er mange:
Du kan fjerne den selv, f.eks. ved salg af bilen eller værkstedsbesøg.
Du kan selv påvirke effekten med en boks fra Bestchip.no
Bilen er "original" i forbindelse med fejlfinding, sikkerhedsprogrammer, diagnostiske test, osv.
Ved service ser det til tider faktisk ganske ofte, at mekanikerne "nulstiller" eller indlæser bilens software på nyt. Ved seriel eller OBD-tuning vil du da miste de justerede parametre. Med andre ord mistede penge.
Bilens alarm- og sikkerhedssystemer er intakte og originale. Dette er af afgørende betydning. Ved seriel trimning kan man undertiden opnå lidt flere HK/NM. Men så skubber man også hårdt (f.eks. øget turbotryk, lavere temperatur på indsugningsluften i intercooleren) og man kan opnå varmesmeltning i motoren. Ofte skal bilens originale varslingssystemer justeres i sådanne tilfælde. Nedsmeltede ventiler og stempler er ikke sjove!
 
Skal jeg være motorkyndig for at kunne montere chippen?

Nej. Se fanebladet "Montering". Du kan heller ikke gøre nogen fejl. Det er blot en kontakt på bilen, der passer sammen med kabelsættet fra Bestchip.no.
Der medfølger også en testenhed, så man kan se om alt er korrekt forbundet, før man starter motoren. Med andre ord kan man være sikker på, at der ikke er noget galt, før man drejer nøglen.
 
Min bil har højt kilometertal. Kan jeg stadigvæk montere chiptuning?

Slidtagen ændres minimalt pga. chiptuningen. Men motoren skal være ved godt helbred. Hvis motoren har fejl fra før, så det er ikke sikkert, at du vil opnå den ønskede effekt.
Har du andre spørgsmål?
Gå ind på fanebladet " Kontakt os", og send os en e-mail. Vi vil selvfølgelig besvare dig, så snart vi kan. 
Måske vil du se at dit spørgsmål besvares her, næste gang du besøger Bestchip.dk!

EmailTips en venn
Flere artikler om chiptuning:
180658221.jpg
CHIPTUNING OG TEKNOLOGIFORSPRANG

Vi i Bestchip lader aldrig kvaliteten gå ud over komforten med hensyn til montering.

Læs mere »
Chiptuning-steg 3 tuning

"Trin 3 tuning" er den højeste kvalitet linje af produkter vores producent forsyner - og den bedste måde på markedet at chip tune din bil. Vi påstår ikke, at andre ikke kan gøre det så godt, men her er det kun de allerbedste af både hardware brugt og software. Det er også i denne linje produktudvikling er på toppen om nye bilmærker - software mv


Læs mere »
.

Sørlandets bil og import AS |
Bosmyrkollen 2 |
4620 Kristiansand S |
Tlf. +47 970 570 16 |
Org.nr. 993 551 384
Verified by VisaMastercard SecureCodeSvea Web PayPaypal

Solution by Dots | Powered by Makeweb!